Reprográfiai szolgáltatások


A könyvtárban található dokumentumokról a megfelelő törvényi szabályozásnak megfelelően másolat készíthető, kivételt képeznek ez alól a szakdolgozatok, diplomamunkák. A folyóiratcikkekről, vagy a könyvek bizonyos részeiről, részleteiről szkennelt dokumentum, fénymásolat készíthető.

 

ISBN, ISSN, DOI szám kérés

 

Számítógéphasználat (Wifi, Eduroam)

 

A könyvtárban a könyvtári számítógépeket és saját eszközt (laptop, telefon) is lehet használni az online tartalmakhoz való hozzáféréshez. Amennyiben a wifi csatlakozással kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel, kérjük, az alábbi e-mail címre írjon: rendszergazda@nje.hu-ra.

 

Eduroam

Olvasóink most már tudják használni az eduroam wifi hálózat szolgáltatást az intézményen belül és bárhol máshol a világon, ha azok is partnerei a vezeték nélküli internet-szolgáltatásnak.


Használat

Első lépésként az (oldalról) le kell tölteni a kiválasztott operációs rendszerhez a megfelelő telepítőt, ezt megteheti telefonra, tabletra, laptopjára vagy bármely más okos eszközre.

Telefonra történő letöltés esetén ennek az oldalnak a segítségével tudja kiválasztani a megfelelő nyelvet, országot, intézményt és a letölteni kívánt telepítőt.
Miután letöltötte és fel is telepítette a telefonjára, az install fül alatt kell beírnia felhasználó nevét és jelszavát, amit a lent említett módon hajtson végre.

Laptophoz vagy bármi más eszközhöz való telepítést ezen az oldalon fog találni.

Ezen az oldalon, a telepítő alatt, Minden platform-ra kattintva találja meg a többi telepítőt:

  1. Az intézményben található vezeték nélküli hálózatok közül válassza ki az eduroam nevű hálózatot.
  2. Adja meg saját felhasználói nevét a következő formátumban:<login nev>@uni-neumann.hu 
  3. Adja meg a jelszavát

Használat vendégfelhasználóként

Előfeltétele a szolgáltatás használatának, hogy ön már saját intézményénél elkészítette eduroam fiókját. Első lépésben csatlakozzon fel az eduroam vezetéknélküli hálózatra, ezután kell megadnia felhasználónevét és jelszavát, amelyet a saját intézménye biztosított önnek.

 

Hibaelhárítás és elérhetőség

Belépésnél ellenőrizze, hogy jól írja le felhasználónevét illetve jelszavát, ha ezek után sem történik változás, próbáljon új jelszót megadni.

Ha bármi más probléma lép fel, írjon a következő címre: rendszergazda@nje.hu.
 

Fogadj könyvtárost!

Hallgatóink egyéni konzultációt kérhetnek a könyvtár munkatársaitól. 
A szolgáltatásra regisztrálni és időpontot egyeztetni a konyvtar@nje.hu e-mail címen lehet.

Amiben segítünk:
• Szakirodalom-kutatási technikák megismertetése (nyomtatott és elektronikus források keresése)
• Szakirodalmi források megismertetése dokumentumtípusonként (könyvek, folyóiratcikkek)
• A könyvtár állományában való keresés az elektronikus (Liberty) katalógus segítségével
• Magyar és idegen nyelvű szakirodalmi adatbázisok megismertetése (előfizetett és szabadon elérhető bibliográfiai és teljes szövegű elektronikus adatbázisok)
• Gyakorlati keresési módszerek bemutatása (keresőkifejezések, kulcsszavak meghatározása, csonkolás, logikai operátorok alkalmazása, találati lista szűkítése, releváns találatok szűrése)
• Hivatkozási kapcsolatok bemutatása
A könyvtárosok az elérhető forrásokat és a keresési módszereket mutatják meg a hallgatóknak, a szakirodalom-kutatást azonban a hallgatók önállóan végzik. Emellett felhívjuk a hallgatók figyelmét a felhasznált irodalmakra való hivatkozás szükségességére és módszereire.