2024-10-15 14:08

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2024. októberi könyvajánlóit.

A csapatjáték 17 vitathatatlan törvénye: tedd hatékonyabbá a csapatod a 17 törvény alkalmazásával

John C. Maxwell

Felépíteni és fenntartani egy sikeresen működő csapatot egyáltalán nem egyszerű feladat. Még azoknak is komoly fejtörést okoz, akik már sikeresen vezették a csapatukat a legmagasabb csúcsok felé. Megismételni a sikert nagy kihívás. Mi volt a korábbi sikerek kulcsa? Talán a csapattagok elhivatottsága a munka iránt? Vagy a „kémia” működött a tagok között?
Léteznek-e, és ha igen, melyek azok az eszközök, amelyek arra használhatók, hogy felépítsük vagy szükség esetén újraépítsük a csapatunkat?
A csapatjáték 17 vitathatatlan törvénye című könyvben a New York Times bestsellerszerző, világhírű vezetési szakértő, John C. Maxwell leírja azokat az alapvető csapatformáló tényezőket, melyek elengedhetetlenek egy sikeres csapat kialakításához, legyen szó üzletről, családról, vagy bármilyen szervezetről.


Emészthető közgazdaságtan: egy éhes közgazdász elmagyarázza, hogyan működik a világ

Ha-Joon Chang

Miért narancssárga a répa, és mit tanít ez az innovációról? Hogyan válik egy ország „banánköztársasággá” a szabályozatlan multinacionális vállalatok hatására? Milyen hatással volt a rozs termesztése és Bismarck politikája a világ első jóléti államának kialakulására?
Évtizedek óta a szabadpiacot tekintjük az ideális gazdasági modellnek, de ahogy az egyoldalú étrend, úgy az egyoldalú gondolkodásmód is ártalmas lehet. Ha-Joon Chang közgazdász mítoszromboló és gondolatébresztő könyvében rámutat arra, hogy a gazdasági, történelmi és társadalmi folyamatok bonyolultak, és ezt különböző ételekkel kapcsolatos történetek segítségével teszi érthetővé. A csokoládé iránti szenvedélyétől kezdve a szardella sokoldalú felhasználásáig, Chang könyve a globalizációról, az éghajlatváltozásról, a bevándorlásról, a megszorításokról, az automatizációról és a posztindusztriális tudásalapú gazdaságokról mesél.
A könyv segít megérteni a kapitalizmus és a szabadság összefonódását, valamint azt, miért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a gazdasági folyamatok hátterével. Ha jobban átlátjuk ezeket az összefüggéseket, felkészültebben nézhetünk szembe a jövő kihívásaival.


Hagymás és gumós dísznövények

Richard Wilford

A hagymás és gumós dísznövények pompás virágaikkal egész évben üde színfoltjai a kertünknek. A kora tavasszal nyíló szerény hóvirágtól és a színpompás krókuszoktól kezdve a nyár végén pompázó ciklámenig és liliomokig színek és formák tarka kavalkádjával ajándékoznak meg bennünket. Az Angol Királyi Botanikus Kert (Kew Gardens) neves szakértői által összeállított különleges kötet hatvanhat hagymás és gumós virágos dísznövényt mutat be. Megismerhetjük a legszebben virágzó fajtákat, és sok hasznos tanácsot olvashatunk a szakszerű termesztésükről. E hasznos kézikönyv segítségével a legkisebb kertet, teraszt vagy erkélyt is kellemes, virágokban pompázó szigetté varázsolhatjuk.
A Kew Garden, a világhírű botanikus kert több mint 250 éves. Itt található a világ legváltozatosabb növénygyűjteménye, jelenleg több mint 19 000 fajt gondoznak itt féltő gonddal a szakemberek.


Könyvek hasonló témában

  • Csapategység : hogyan építs bajnokcsapatot avagy filozófia a teljesítmény mögött / Poór Miklós. – Budapest : Partvonal, 2021. - 252 p.
  • Teamcoaching rendszerszemlélettel : transzformációt eredményező kollektív vezetői képességek fejlesztése / Peter Hawkins. – Budapest : Z-Press Kiadó, 2022. - 540 p.
  • Makroökonómia : gazdaságpolitika és gyakorlat / Frederic S. Mishkin. – Budapest : Alinea Kiadó, 2020. – 708 p.
  • Jó közgazdaságtan nehéz időkre : meggyőzőbb válaszok legégetőbb kérdéseinkre / Abhijit V. Banerjee, Esther Duflo. - Budapest : HVG Kiadó Zrt., 2021. – 432 p.
  • Rózsanevelés : házikertben szakszerűen, könnyedén / Tony Hall. – Budapest : Kossuth Kiadó, 2022. – 143 p.
  • Fák a kertben : a szép és egészséges fák nevelésének művészete és tudománya / Tony Kirkham. – Budapest : Kossuth Kiadó, 2022. – 143 p.

A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.