2024-08-09 09:49

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2024. augusztusi könyvajánlóit.

Hazatérés önmagadhoz : A sebzett belső gyermek gyógyítása

John Bradshaw

A külvilág talán sikeresnek lát, de belül sokszor bizonytalannak, elveszettnek, kicsinek érzed magad? Néha arra gondolsz: ha mások tudnák, valójában mi lakik benned, elképednének? Ha ezekre a kérdésre igennel válaszolsz, lehet, hogy fájdalmas gyermekkorod rejtett, ám ártalmas hatásaitól szenvedsz, és egy sebzett belső gyermek él benned, akinek segítségre, gyógyulásra van szüksége.
A világhírű pszichológus nagy hatású könyvében megmutatja, hogyan gyógyíthatjuk meg ezt a belső gyermeket, megajándékozva magunkat azzal a minőségű szülői gondoskodással, amire annak idején szükségünk lett volna. Egy jól felépített, lépésről lépésre kísért folyamatban feltérképezhetjük és lezárhatjuk gyermekkorunk minden egyes fejlődési szakaszának nyitva maradt ügyeit. Megszabadulhatunk a romboló családi mintáktól, hogy immár szabadabban, sikeresebben és felelősségteljesebben élhessük felnőtt életünket. Gyógyult belső gyermekünk a továbbiakban az öröm és az életerő forrása lesz számunkra.


Szolgálj, hogy vezethess! : Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben

Porkoláb Imre

Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben? Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget? Hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?
Porkoláb Imre harminc évvel ezelőtt, az egykori Varsói Szerződés országainak katonái közül az elsők egyikeként került be a világ legjobbnak tartott tisztképző intézményébe. A rendhagyó vezetéselméleti könyv a több mint 250 éves hagyományokkal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémia egyéves kiképzésének történetein alapul, emellett a szerző saját, rendkívüli helyzetekben szerzett vezetési tapasztalatait osztja meg.
A Szolgálj, hogy vezethess második, bővített kiadásában dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, az elmúlt harminc év vezetési tapasztalatait osztja meg, és rengeteg tanáccsal lát el napjaink kiszámíthatatlan környezetéhez.
„Manapság a vezetők legfőbb hiányosságai a dinamikusan változó környezetben mutatkoznak meg igazán, ahol a változás és a kiszámíthatatlanság szinte mindennap kihívások elé állítja az embereket. A bemutatott módszerek hatékonyak, ám néha biztosan extrémnek tűnnek, mivel szélsőséges környezetre találták ki és optimalizálták őket olyan vezetők, akiknek saját és embereik élete múlott a megoldáson.”


Botanikus kertek a 21. században

Fráter Erzsébet

Napjainkban, amikor a lakosság nagy része városokban, épített környezetben tölti a hétköznapjait, egyre többen keresik fel szabadidejükben a botanikus kerteket. De mi az élőnövény-gyűjtemények feladata a puszta gyönyörködtetésen túl? Fráter Erzsébet kötete azt mutatja be, milyen sokféle funkciót töltenek be ma a botanikus kertek. E különleges „élő múzeumok” ugyanis nem csupán a tartalmas kikapcsolódás színterei, hanem fontos tudományos műhelyek is, melyek jelentős szerepet játszanak természeti kincseink megőrzésében, a környezettudatos gondolkodás formálásában. A zsebkönyv izgalmas betekintést nyújt a kertek sok ezer éves történetébe, és megismerhetjük, hogyan alakultak ki tudósok, kertészek, mecénások áldozatos munkája révén hazánk legjelentősebb botanikus kertjei.


Könyvek hasonló témában

  • A terápia ajándéka : műhelytitkok / Irvin D. Yalom. – Budapest : Park Könyvkiadó, 2023. – 310 p.
  • Családi titkok : út az önelfogadáshoz és a családi békéhez/ John Bradshaw. – Solymár : Casparus Kiadó Kft, 2020. – 446 p.
  • Pozitív pszichológia az üzleti életben : 101 munkahelyi ötlet és alkalmazás / Sarah Lewis. – Miskolc : Z-Press Kiadó, 2024. – 388 p.
  • CEO : vezetés felsőfokon: a hat vezérelv, amelyet be kell tartanod, ha a legjobbak közé akarsz kerülni / Carolyn Dewar-Czegledy, Vikram Malhotra, Scott Keller. – Budapest : XXI. Század Kiadó, 2022. – 381 p.
  • Urbanizáció és környezet : a városfejlődés okai és következményei / Hardi Tamás.  – Budapest : Libri Könyvkiadó, 2023. – 202 p.
  • Extremofil növények : növényi élet szélsőséges körülmények között / Szabados László. – Budapest : Libri Könyvkiadó, 2023. – 133 p.

A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.