2024-07-04 11:27

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2024. júniusi könyvajánlóit.

50 gyakorlat a CBT eszköztárából

Juliette Marty

Szeretnéd megérteni a gondolatok, az érzelmek és a viselkedés közötti összefüggéseket? Megtudni, hogyan gondolkodsz saját magadról, a világról és másokról? Hatékonyabb érzelemszabályozásra vágysz?
A kognitív viselkedésterápia (CBT) alapgyakorlatai lehetővé teszik mindezen kérdések feltárását.
Ebben a könyvben 50 egyszerű gyakorlat segít téged abban, hogy megtedd az első lépést a működésed megértése felé. Itt a lehetőség, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat (a kognitív területet) és a cselekvésmódodat (a viselkedésedet): a gondolkodásmódod változása hatással lesz arra, amit csinálsz és érzel, a viselkedésed változása pedig befolyásolja a gondolkodásodat és érzelmeidet. Sokkal jobban érzed majd magad, ha keresztülmész ezeken a változásokon.
Szánj időt saját magad megismerésére, és vigyázz magadra a hétköznapokban! Vágj bele önmagad felfedezésébe, hogy javuljon a jelenlegi mentális közérzeted, és pozitív lépéseket tegyél a jövőt illetően. Bízz magadban, sikerülni fog!


A változás bajnokai : Hogyan fordítsuk javunkra a változás kínálta lehetőségeket?

Campbell Macpherson

"Bennünk rejlik az erő ahhoz, hogy megálljunk, elgondolkodjunk, újraértékeljük a prioritásainkat és meghatározzuk, mi az igazán fontos az életünkben. És akkor képesek leszünk változni" - állítja Campbell Macpherson.
A változás bajnokai a változás elfogadásáról szól. Körüljárja kezelésének teljes spektrumát, holisztikus látásmódja az üzleti modellektől kezdve a pszichológiai álláspontokon át az érzelmi alapú megközelítésekig terjed. Célja, hogy erőt adjon a változáshoz, és segítsen a legtöbbet kihozni belőle még akkor is, ha rajtunk kívül álló okok kényszerítenek rá. A kötet feltárja ennek a folyamatnak a személyes és érzelmi nehézségeit, és megmutatja, hogyan találjunk rá és miként fogadjuk el azokat a változásokat, amelyek jobbá teszik az életünket. Campbell Macpherson változásmenedzsment-szakértő és üzleti tanácsadó. Több mint harminc éve segíti a szervezeteket és a menedzsereket a fenntartható változások bevezetésében. Módszereivel a vezetők világszerte képessé válnak világos stratégiák kialakítására és változásra nyitott struktúrák létrehozására nem csupán a társaságok élén, de a személyes életükben is.


A kezdő kertész : kertészkedés magaságyban : minden, amit a magaságyásokról tudni kell

Calikim

Álmodozol a kertészkedésről, de fogalmad sincs, hogyan vágj bele?
Ha kipróbálnád a zöldségtermesztést, hogy kevesebbet kelljen boltba járnod...
Ha saját alapanyagokkal sütnél-főznél, hogy a családod egészségesebb ételeket ehessen...
Ha szeretnél a pároddal, gyermekeiddel együtt kertészkedni és minőségi időt tölteni a jó levegőn...
Ha tartasz tőle, hogy a tapasztalatlanság vagy a helyhiány miatt nem jársz sikerrel...
...akkor ez a könyv neked szól! Lehet kicsi vagy hatalmas kerted, udvarod, teraszod, erkélyed vagy éppen kocsifelhajtód, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra!
CaliKim, a népszerű dél-kaliforniai biokertész és youtuber, gyors, egyszerű és költséghatékony "csináld magad!" módszerei segítségével bárki zöldség-, gyümölcs- és virágtermesztővé válhat a saját otthonában. Lépésről lépésre végigvezet a magaságyás helyének kiválasztásától, megtervezésétől és megépítésétől kezdve, a saját magunk által összeállítható talajjal való feltöltésen, a megfelelő vízelvezetés kivitelezésén, a beültetésen, a kártevők és betegségek elleni védekezésen át egészen a friss és ízletes termények betakarításáig. Közvetlen, motiváló és inspiráló stílusa hatására a legbátortalanabb kezdő kertész is magabiztos magaságyas profi biokertésszé válik!


Könyvek hasonló témában

  • 50 gyakorlat az NLP eszköztárából / Catherine Cudicio. – Miskolc : Z-Press Kiadó, 2024. – 139 p.
  • 50 gyakorlat a tranzakcióanalízis eszköztárából : ismerd fel a pszichológiai játszmákat, hogy jobbá váljanak a kapcsolataid / Hélène Dejean, Catherine Frugier. – Miskolc : Z-Press Kiadó, 2024. – 133 [11] p.
  • Vállalati gerillák : változz, változtass, vezess a káosz küszöbén! / Porkoláb Imre, Porkoláb-Minarik Annamária. – Budapest : HVG Kiadó Zrt., 2022. – 400 p.
  • Csináljuk jól az agilitást! : transzformáció káosz nélkül / Darrell Rigby, Sarah Elk, Steve Berez. – Budapest : HVG Kiadó Zrt., 2022. – 304 p.
  • Veteményeskert : zöldség- és gyümölcstermesztés kiskertben, teraszon / [főszerk. Perényi József] ; [szerk. Dobos Éva]. – Budapest : Ezermester 2000 Kft., 2021. – 128 p.
  • Kiskerti kalauz : hogyan küzdjünk meg az éghajlatváltozás kihívásaival és az újonnan megjelent károsítókkal? / Zsigó György et al. – Budapest : Palatia Nyomda és Kiadó Kft., [2022]. – 223 p.


A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.