2024-03-14 10:09

A Századvég és a Martin Opitz Kiadó tartalmaival bővült elektronikus könyvtárunk.

Az Arcanum Adatbázis Kft. jóvoltából lehetőségünk nyílt a SZAKTÁRS platform két új kiadói adatbázisának egész évben történő ingyenes elérésére. A platformhoz csatlakozó két új kiadó a Századvég és Martin Opitz Kiadó

A Századvég Kiadó az 1985-ben induló folyóiratból nőtt ki, s az elmúlt három évtized alatt a társadalom- és politikatudomány egyik első számú hazai kiadójává vált. Egyetemünk oktatási/kutatási profiljába illeszkedő néhány kategória:
Gazdálkodás, Ökológiai gazdálkodás, Információs társadalom, Jog – Társadalomtudomány, Jogtudomány, Kertészet, Szőlészet, Közgazdaságtan, Növénytermesztés, Politika – Politológia, Politikatudomány, Pszichológia, Szociológia.

A Martin Opitz Kiadó 2003-ban alakult, kifejezetten tudományos könyvek kiadására. Szakkönyvek mellett tudományos népszerűsítő kiadványok is megjelentek palettájukon. A műfajokat tekintve megtalálható többek között a nagymonográfia, a doktori disszertáció, a konferenciakiadvány.
Témáik közül néhány: történettudomány, jogtudomány és jogtörténet, fegyvertörténet, szociológia, ökológia, gazdaságtörténet, urbanisztika.

A szolgáltatás IP-ről és EduID-n keresztül is működik.