2023-11-14 09:35

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. novemberi könyvajánlóit.

"Sem megerősíteni, sem cáfolni...” lépjünk túl a közhelyeken hatékony kríziskommunikációval!

Bőhm Kornél

Hogyan ismerjük fel a krízisre utaló előjeleket? Mitől lesz hiteles egy vezető megszólalása a médiában? Miként hasznosítsuk a válsághelyzet tapasztalatait? A súlyos balesetek és természeti katasztrófák, termékvisszahívások és emberi mulasztások nem tesznek jót egy vállalat vagy intézmény hírnevének. A közösségi médiában pedig immár bárki világgá kürtölheti rólunk lesújtó véleményét, és egy pillanat alatt válsághelyzetben találhatjuk magunkat. Reputációnk megőrzése vagy visszaállítása szempontjából az első 24 óra kritikus időszak, ezért tisztában kell lennünk a válsághelyzetben alkalmazható kommunikáció alapelveivel. Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó hiánypótló, olvasmányos kötetében bemutatja, mit tehetünk a krízisek megelőzéséért, milyen elveket kövessünk, ha már megvan a baj, és utólag miként érdemes levonni a tanulságokat. A számos példa, esettanulmány, valamint a magánéletből ismerős helyzetek segítségével kommunikációs szakemberként, proaktív vezetőként, sőt akár laikus hírfogyasztóként is megtanulhatjuk, hogy a krízisből akár új esélyt is teremthetünk.


Szobanövények gondozása

Kay Maguire

Mely növények kényesek, s melyek szinte elpusztíthatatlanok? Melyik fajnak mennyi vízre és napfényre van szüksége? Mit kezdjünk a növényeinkkel, ha nyaralni megyünk? A Szobanövények gondozása megadja e kérdésekre a választ. Leírja, hogyan válasszuk ki az otthonunk adottságainak megfelelő fajtákat, s azt is, miként tehetjük lakhelyünket otthonossá a növényeink számára is. A Királyi Botanikus Kert szakértői által jóváhagyott mű kézikönyvként forgatható – legyen szó látványos kaktuszokról, pozsgásokról, szakálbroméliákról, levél- vagy virágos dísznövényekről. Részletes útmutatásokat nyújt a növények kiválasztásával, ültetésével, táplálásával és szaporításával kapcsolatban. Több mint 75 népszerű faj leírását is tartalmazza, valamint 12 lenyűgöző ötletet ahhoz, miként tudjuk otthonunkban látványosan elrendezni a növényeinket.


Irodalomterápia : a könyvespolcod pszichológusszemmel

Jakobovits Kitti

Ha olvasunk – vagy ha írunk –, összekapcsolódunk a saját belső világunkkal is. Legyen szó a kedvenc regényünkről, az épp aktuális olvasmányunkról, a saját naplónkról, az első vagy a sokadik verseskötetünkről – a háttérben számos lelki program fut. Az irodalompszichológia és az irodalomterápia ezt a kapcsolódást kutatja és használja annak érdekében, hogy a szövegek és történetek által közelebb jussunk saját tapasztalataink, gondolataink, érzelmeink megértéséhez.
De hogyan segítheti egymást szépirodalom és pszichológia? Miért szeretünk egyáltalán olvasni? Hogyan válhat olvasmányunk jó kísérőnkké egy nehéz helyzetben vagy életszakaszban? Mit árulhatnak el rólunk a meghatározó olvasmányélményeink? Mindez pedig hogyan és miért kap helyet egy rendelőben?
A könyv többek között ezekre is keresi a választ – miközben betekintést enged a szövegek alkalmazásának és működésének izgalmas világába.


Könyvek hasonló témában

  • A konfliktuselemzés módszertani iskoláiról / szerk. Kovács Katalin, Tálas Péter. – Budapest : Dialóg Campus, 2020. - 167 p.
  • Közvetítés és vitarendezés a jogi és vallási kultúrákban / szerk. Bányai Ferenc, Nagypál Szabolcs. – Budapest : ELTE Eötvös Kiadó, 2014. - 233 p.
  • Rózsanevelés : házikertben szakszerűen, könnyedén / Tony Hall. – Budapest : Kossuth Kiadó, 2022. – 143 p.
  • Az orchideanevelés művészete és tudománya / Philip Seaton. – Budapest : Kossuth Kiadó, 2022. – 144 p.
  • Életválságok meséi - Mesekalauz útkeresőknek / Boldizsár Ildikó. – Budapest : Magvető, 2017. – 427 p.
  • A királyné, aki madárnak képzelte magát - Meseterápiás csoporttörténetek / Boldizsár Ildikó. – Budapest : Jelenkor Kiadó, 2019. – 358 p.

A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.