2023-07-17 12:51

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. júliusi könyvajánlóit.

Az okos város (smart city)

Sallai Gyula (szerk.)

 

A könyv ismerteti az okos város koncepcióját, mozgatórugóit, különféle megközelítéseit, tervezési szempontjait, a megoldások közös, infokommunikációs hátterét és az internet fejlődésén alapuló perspektíváját. Az olvasók képet kapnak az okos város kulcsterületein, úgymint városigazgatás, városi környezet, közlekedés, energetika és életvitel, a rövid távon megvalósítható technológiai megoldásokról és az inkább hosszabb távon ígéretes lehetőségekről. Olvashatunk az okos város kiberbiztonságáról, finanszírozásának módozatairól, megismerhetjük a legfontosabb hazai okos megoldásokat.


 

Főzzünk örömmel

Polcz Alaine

 

Polcz Alaine szakácskönyve két évtizede jelent meg először, s mindmáig nélkülözhetetlen darabja a családi könyvtáraknak. A szerző élvezetesen és gyakorlatiasan vezeti be az olvasót a konyhájába: javarészt egyszerű, takarékos, hétköznapi recepteket mutat be, de a hazulról hozott különleges erdélyi ízek és személyes történetek sem maradnak ki a könyvéből. Mindemellett praktikus tanácsokkal is szolgál: mire figyeljünk a hús vásárlásakor, mit kezdjünk a leégett, elsózott étellel, s főképpen, hogyan varázsoljunk ízletes ételt a család asztalára kevés pénzből. A Főzzünk örömmel! mégsem csupán egy szakácskönyv a sok közül, hanem „egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza”.


 

Virtuális megbeszélések vezetése

Kirsten Clacey – Jay-Allen Morris

 

A könyvben ismertetett megközelítés a munkahelyi együttműködés hatásos formájává alakítja az online megbeszéléseket. Ezt azzal éri el, hogy kipróbált technikákat alkalmaz a kultúrák, földrajzi helyek és személyiségek sokszínűségének összeegyeztetésére. […] Ez a könyv mindenkinek szól, aki több értéket akar teremteni a virtuális megbeszéléseken. Akár gyakorlott, illetve kezdő facilitátorról, vagy csak olyan valakiről van szó, aki javítani szeretne a megbeszélések minőségén, valamennyien gazdagodni fognak a szervezetük eredményességében megmutatkozó elméletekben és azonnal használható eszközökben.


A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.