2023-07-04 10:19

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. júniusi könyvajánlóit.

Kijózanító rózsaszín

Adam Alter

 

Miért tudnak jobban olvasni a tizediken lakó gyerekek a földszinten lakóknál?
Milyen színű mezben játsszunk, ha nyerni akarunk?
Hogyan érhetjük el, hogy az emberek fizessenek a becsületkasszába?
Milyen profilképpel leszünk népszerűek a társkereső oldalakon?
A legtöbben azt hisszük, hogy másoktól szinte teljesen függetlenül gondolkodunk és viselkedünk. Valójában azonban környezetünk elképesztő mértékben befolyásolja döntéseinket és tetteinket. Adam Alter pszichológus, marketingszakember a legújabb pszichológiai kutatások segítségével bemutatja, miként hat ránk a világ: hogyan módosítják viselkedésünket a címkék, a jelképek, a kulturális közeg, vagy éppen az időjárás.


 

Gyógynövények cserépben

Anne McIntyre

 

Az emberek már régen felfedezték, hogy fűben-fában orvosság van, s kisebb-nagyobb panaszaik enyhítéséhez nincs szükség drága orvosságokra. A bőrápoláshoz, az emésztés serkentéséhez, vagy a stressz elleni védekezéshez felhasználjuk a virágcserepeinkben, virágosládáinkban vagy a kertünkben nevelt gyógynövényekből összeállított kenőcsöket, teákat, főzeteket vagy tinktúrákat.
Könyvünk bemutatja, hogyan termeszthetjük meg otthonunkban mindazt, ami a legfontosabb negyven gyógyír elkészítéséhez szükséges. A részletesen leírt receptek alapján könnyen előállíthatjuk a leghatékonyabb készítményeket, a krémektől a borogatásokig. Tanácsokat kapunk a gyógynövények ültetéséhez, elhelyezéséhez és gondozásához, a kislexikon pedig részletes tájékoztatást ad arról, hogy mit mire használjunk.


 

Egyensúlyban

Glenn Hubbard – Tim Kane

 

Az ókori Rómától a 16-17. századi spanyol udvaron és a 19. századi Brit Birodalmon keresztül a ma Amerikájáig minden politikai nagyhatalom egyben korának meghatározó gazdasági hatalma is volt. A nevük egyet jelentett egy addig elképzelhetetlennek hitt életszínvonal megvalósításával. De mind elbuktak végül. 
Van-e közös gyökere ezeknek a bukástörténeteknek? Mit tanulhatunk a példájukból? A közgazdász-szerzőpáros most kézben tartott könyvében elgondolkodtató időutazásra, a nagyhatalmak gazdaságtörténetébe kalauzol, hogy felfejtse a gazdasági hanyatlás történelmileg ismétlődő, közös okait. A nagyhatalmak tündöklésének és bukásának bemutatásához a szerzők a politikatörténet, a közgazdaságtan és a közösségi pszichológia legújabb eredményeit használják fel. 


A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.