2023-04-05 09:52

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. márciusi könyvajánlóit.

Logisztikai Évkönyv 2022

Duleba Szabolcs (főszerk.)
 

A Logisztikai Évkönyv célja a logisztika területén elért legújabb kutatási eredmények és szakmai, gyakorlati tapasztalatok megosztása a szakterület iránt érdeklődőkkel. Az Évkönyv az utóbbi évek során a tudományos közéletben és a gyakorlati szakemberek körében egyaránt elismert, rangos és immár hagyományokkal rendelkező kiadvánnyá vált. A különleges körülmények ellenére megkülönböztetett öröm, hogy ebben az évben is a hagyományokat követve újra megjelentethetjük a hazai logisztika elméleti és gyakorlati vívmányait taglaló tanulmánykötetünket. Célunk továbbra is az, hogy az Évkönyv egyike legyen azon (sajnos nagyon kevés) hazai kiadványnak, amely publikációs lehetőséget biztosít a Magyarországon élő kutatóknak és logisztikával foglalkozó mérnököknek és közgazdászoknak.


 

Fenntartható fejlesztés

Lukovich Tamás, Mogyorósi Katalin (szerk.)

 

Mitől „fenntartható” egy városi lakóterület? Mi az a várostervezés gyakorlatában, ami felülvizsgálatra szorul? Valóban szükség van-e egy adott fejlesztésre? Alkalmazhatók-e a gazdaságban elterjedt tervezési módszerek a településfejlesztésben is? Mit jelent a takarékosság a várostervezésben? A „név nélküli” népi építészet bölcsessége miként ültethető át a legkorszerűbb várostervezési gyakorlatba? Melyek azok a megoldások, amelyekkel hatékonyan használhatjuk ki a természeti, éghajlati adottságainkat? […]
… néhány fontos és eddig a hazai szakirodalomban nem kielégítően megválaszolt kérdés, amelyre a gazdagon illusztrált kötet kézikönyv stílusban ad válaszokat a tervezőknek, fejlesztőknek, döntéshozóknak és a téma iránt érdeklődőknek.


 

Administratégia: hogyan érjünk el sikereket közigazgatási vezetőként?

Maciej Kisilowski, Izabela Kisilowska

 

A jól működő közigazgatási intézmények egy ország gazdasági fejlődésének motorjai, ügyfélbarát és kiszámítható környezetet teremtenek az állampolgároknak és intézményeknek az ügyintézéshez, a vállalkozásoknak pedig a tervezhető, versenyképes működéshez. Kelet-Közép-Európa országaiban azonban a rendszerváltás után elmaradt az ideális közeg megteremtéséhez szükséges átalakulás. […]
A könyvben leírt módszer ehhez kínál átfogó segítséget. Hazai és külföldi esettanulmányok segítségével, lépésenként bemutatja, hogyan alkalmazzuk hatékonyan a magánszférában már kipróbált, stratégiaközpontú vezetési technikákat személyes és szakmai fejlődésünk, valamint a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében.


 

A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.