2023-01-22 12:00

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. januári könyvajánlóit.

Virágkonyha

Halmos Monika

A virágok megízlelésével egy egészen új világot ismerhetünk meg, bájos, könnyed és különleges ízeket, ahol egyszerre olvad szét a virágpor és a nektár édessége a szájban a szirmok savanykás, olykor csöppet kesernyés vagy éppen csípős zamatával. 
Az éden üzenete minden falatban, mert már a virággal díszített étel is magában hordozza az érzékiséget.
Egy egészséges és természetes „zöld élelmiszer”, amely a legtöbb diétába beilleszthető. A virág egy „fitt” nyersanyag, mert az ételkészítés a virágoskertben kezdődik – egy kis kertészkedéssel. A virágkonyha egy természetesen izgalmas világ, amelyet az ínyenceknek mindenképpen fel kell fedezni!
 

Rendészettan

Finszter Géza

A Rendészettan című tankönyv az 1990-től indult rendőrségi tárgyú kutatásokról nyújt összefoglaló áttekintést. Szerzője az alapvetően közigazgatásjogi gondolatsort végigköveti alkotmányjogi, nemzetközi jogi, büntetőjogi, kriminalisztikai, szervezetszociológiai vonatkozásai mentén is, miközben enciklopédikus igényességgel tárja fel a közszolgálatnak ezt a legkevésbé átlátható területét. A mű nem elégszik meg a tételes jog leírásával, módszere kritikai, ugyanakkor tankönyvként figyelemmel van a hallgatók előképzettségére is. Tartalmazza mindazokat az ismereteket, amelyek fontosak lehetnek az egyetemi szintű rendészeti szakemberképzésben, de nem nélkülözhetőek sem a mesterszakon, sem a doktori iskolában. Ennyiben kísérlet is, mert tanulhatóságát, gyakorlati alkalmazhatóságát tanárok és hallgatók együtt ítélhetik meg. Mint kézikönyv a rendészeti életpályát értelmiségi hivatásnak tekinti, ezért téziseit nem lezárt igazságokként hirdeti, hanem vitairatként nyújtja át. Morális üzenete: a rend és a biztonság csak a szabadsággal együtt becses értékek!
 

Hogyan érvényesüljünk nőként? : Változtassuk meg a sikerünk útjában álló 12 szokást!

Sally Helgesen, Marshall Goldsmith

A 21. században egyre nagyobb szükség van női vezetőkre, a legtöbb szervezetben azonban továbbra is elsősorban férfiak kerülnek magasabb pozíciókba. Ennek egyik magyarázata sok nő számára ismerős lehet: készen állunk ugyan továbblépni a karrierünkben, a tudásunk és tapasztalatunk is megvan hozzá, de valami mégis visszatart bennünket. Nem csoda, hiszen a társadalmi elvárások miatt kialakuló, a nőkben általában leginkább preferált tulajdonságaink és viselkedésformáink nem feltétlenül segítenek az előrejutásban. Sally Helgesen – a női vezetéstudomány szakértője – és Marshall Goldsmith – az egyik legelismertebb felsővezetői coach – különféle vállalatoknál szerzett tapasztalataik alapján arra jutottak, hogy a nők karrierjének útjában alapvetően tizenkét, kifejezetten a nőkre jellemző akadály áll. Esettanulmányokban bővelkedő, gyakorlatias és hiánypótló könyvükben sorra veszik, mely erősségeinkre építsünk, és mely szokásainkkal kell leszámolnunk – még ha éppen ezek juttattak is el odáig, ahol most tartunk. Lépésről lépésre bemutatják, hogyan tudunk változni, így nem pusztán eredményesebbek lehetünk a munkánkban, hanem nagyobb befolyást szerezve jelentősebb hatást gyakorolhatunk, így még jobban kiteljesedhetünk.

A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.