2023-02-12 12:31

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2023. februári könyvajánlóit.

Na ez már marketing!: Nem látnak, amíg nem tanulsz meg látni

Seth Godin

A kiváló marketingesek nem a saját vállalatuk vagy startupjuk problémáját akarják megoldani a vásárlók segítségével, hanem a marketinget használják arra, hogy megoldják mások problémáit. Nemcsak zajt csapnak; jobbá teszik a világot. A valóban nagy hatású marketing a nagylelkűségben, az empátiában gyökerezik.
E könyvből megtanulhatod, hogyan
– azonosítsd a legkisebb életképes piacodat;
– szerezd meg a célközönséged bizalmát és felhatalmazását, használd a beszédmódjukat;
– merj feszültséget kelteni és feszültséget feloldani;
– add az emberek kezébe a megfelelő eszközöket és történeteket a céljaik eléréséhez.
Elég a hazugságból a spamekből és abból, hogy bűntudatod van a munkád miatt!
Elég abból, hogy a közösségi média mutatószámait összekevered a valódi kapcsolatokkal és lopott figyelem megszerzésére pazarolod a pénzt!
Elég abból, hogy nem vesznek észre. Itt az idő, hogy megtanulj látni, és így mások számára is láthatóvá válj.
 

A versenyjog legújabb fejleményei

Gombos Katalin (szerk.)


Az Európai Unió egységes belső piacának egyik legfontosabb területe a versenyjog. A tisztességes piaci verseny feltételeit, a fogyasztók jogait az uniós és tagállami szintű versenyjogi jogalkotás egyaránt szabályozza és védelmezi. Az utóbbi évek gyakorlati tapasztalatai abba az irányba mutatnak, hogy a hagyományosan fejlett közjogi jogérvényesítés mellett fontos hangsúlyt kell fektetni a magánjogi jogérvényesítésre is. A tanulmánykötet az uniós és a hazai versenyjog egyes területeibe bepillantva foglalkozik a jogalkotás és a jogalkalmazás legújabb fejleményeivel. Különös figyelmet fordít az alapjogokat napjainkban egyre erősebben érintő kihívásokra, továbbá a magánjogi jog érvényesítés legújabb történéseire […].
 

Tényleg zöld?

Georgina Wilson-Powell


A joghurtospoharakat tényleg el kell öblíteni a szemétbe dobás előtt? […] Mindannyian szeretnénk minél környezettudatosabban élni, de a sok gazdasági és fenntarthatósági tényező mellett sokszor nem is egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás. Georgina Wilson-Powell, brit újságíró 12 éve kutatja a fenntartható élet gyakorlatias részleteit, most 143 kérdésre ad okos, kiegyensúlyozott és megalapozott választ. Könyve a tudatos emberek hiteles kézikönyve lesz, az élhető, de fenntarthatóbb mindennapokhoz.

A könyvek kikölcsönözhetők a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.