2022-12-08 13:40

Tekintsék meg a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ 2022. novemberi könyvajánlóit.

Gondolkodj öt lépéssel előre! Üzleti stratégia mesterfokon

Patrick Bet-David

A sikeres vállalkozók és a kiváló sakknagymesterek egyaránt képesek arra, hogy a lehető legjobban rendezzék el a rendelkezésre álló információmorzsákat, és az így megalkotott képből kiindulva megtervezzék a következő öt lépésüket. Ha szívesen követnéd a példájukat, akkor ebből a könyvből olyan kimagasló és páratlan módszertant ismerhetsz meg, amely az üzleti élet minden területén felhasználható. Ha úgy érzed, már mindent megpróbáltál, ám nem koronázta siker erőfeszítéseidet, és mostanra lelohadt benned a lelkesedés, vagy a vállalkozásod áttörését hozó innovatív stratégiákat keresel, akkor ez a könyv neked szól. A mind vállalkozóként, mind tanácsadóként óriási sikereket aratott szerző öt kulcsfontosságú területet azonosított, amelyhez részletesen ki is dolgozta a tennivalókat: 

TISZTÁNLÁTÁS, hogy tudd, ki vagy, és kivé akarsz válni.
STRATÉGIA, hogy minden helyzetben megfelelően tudj érvelni.
NÖVEKEDÉSI TAKTIKA jó és rossz időkre. 

KÉSZSÉGEK a közös értékeken alapuló, a célnak megfelelő csapat felépítéséhez.
FELISMERÉSEK a hatalmi játszmák és a nyomásgyakorlás kezeléséhez.

A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.

 

Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból!

Jocelyn K. Glei (szerk.)

Miért dolgozzunk ,,állandó béta üzemmódban”? Hogyan válhat kedvtelésünk hivatássá? Mi mindennel járulhatnak hozzá mások képességeink kibontakoztatásához? Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Jocelyn K. Glei és Tony Schwartz mutatja be a gyökeresen átalakult munkaerőpiacon bevált stratégiáit. Ehhez kapunk praktikus tippeket a karrierlehetőségeink megteremtése, az önfejlesztés, a networking és a kockázatvállalás témájában. Hasznos útravaló, hogy ne csupán sodródjunk a munka világában, hanem megelégedéssel végezzük a küldetésünknek érzett feladatokat. 

A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.

 

A versengés paradoxonjai

Dag O. Hessen; Thomas Hyllard Eriksen

A versengés nélküli világ egyszerűen elképzelhetetlen. Aki nem száll be, lemarad. Aki beszáll, és ügyes, előnyre tesz szert – gondolnánk. Hiszen a sokat emlegetett fejlődésen azt értjük, hogy a jobb előrébb kerül, pedig valójában csak a pozícióját őrzi meg. A verseny terepe ugyanis egy olyan futópad, mely a lankadókat ledobja magáról. Az evolúció törvényeit már jól ismerjük, de nem csupán az élőlények vagy a gének között zajlik a kegyetlen verseny, hanem az ember életének minden vonatkozását áthatja. Így a könyv nemcsak a szarvas agancsáról vagy a paradicsommadár farktolláról szól, hanem a sportról, a piacról, a technológiáról, de még a kultúráról is. […]

A könyv kikölcsönözhető a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.